U7

PLOEG

Zaterdag   25/02/2017     :      Gr Vossem -    VK Linden     :     3-  13

Beide Coaches, gepassioneerd door (jeugd)voetbal staken de koppen eens bij elkaar en kwamen tot het geweldige besluit om een vriendenwedstrijdje te organiseren tussen Greunsjotters Vossem en VK Linden.

Het duurde niet lang of er werd een datum geprikt. Dankzij de vrijwilligster Iréne, die voor ons de kantine open deed konden we deze wedstrijd spelen.

Ondanks dat het Krokusvakantie was konden er maar liefst 9 spelers deze wedstrijd spelen. De Vossemse coach heeft echt een luxeprobleem. Linden geraakte aan 7 spelers, toch voldoende om de wedstrijd aan te vatten.

Bij de opwarming werd het lengteverschil tussen de spelers al duidelijk. Heel heel heel even dacht de Vossemse coach dat er van leeftijd werd vergist, maar neen, toch niet met Thijs, die man speelt het spel gewoon eerlijk.

Jaden in doel, begon samen met Viktor, Theo, Naci en Roger aan het eerste kwart. De wedstrijd begon eigenlijk gelijkopgaand. Theo en Vikto lieten zich niet doen en kwamen in de openingsfase een paar keer gevaarlijk voor doel. De keeper van Linden reageerde telkens gepast. En dan opeens een versnelling hoger, ...van Linden. De doelpunten volgden elkaar in sneltempo op. Gelukkig is het mooie van zo'n wedstrijden dat je hier heel veel uit kan leren. Jaden bijvoorbeeld zal er in de toekomst zeker aan denken om, zoals dit heet, "zijn kleine hoek af te schermen". 0-6 na het eerste kwart. Ja, na alle vorige resultaten waarin WIJ domineerden was dit toch wel een beetje een mokerslag.

Het tweede kwart werd aangevat door Mathijs, Yano, Falke en Louis R. Ook dit viertal slaagde er niet in, ondanks de inzet, want die was er zeker, om iets aan het overwicht van de bezoekers te doen. We kregen opnieuw 4 doelpunten om de oren. MAAR....de Louis zijn visier stond op scherp en de eerredder kwam er. 1-10 maar liefst bij de rust. Hoe gaan we dat aanpakken in de tweede helft om ervoor te zorgen dat we antwoorden vinden op het leuke spel van de tegenstander.

En jawel, daar was het dan weer, het ons zo typische kenmerk van niet af te geven en er volledig voor te gaan. Het derde kwart was eigenlijk voor Vossem. 2 doelpunten scoorden we maar liefst. Jaden vond zijn kwaliteiten terug en kreeg geen doelpunt binnen. Na 3/4 wedstrijd 3-10. Maar ...positief als we zijn, Vossem won het derde kwart.

Het laatste kwart was ondanks de goede intenties van onze spelers het kwartje teveel. Toch scoorde Linden nog 3 keer en het werd een eindstand met een verdiende overwinning voor de bezoekers.

"Ja, daar sta je dan, nuchter met de voetjes op de grond" dacht de Vossemse coach. Zelf heel veel geleerd uit deze wedstrijd. Maar zeker het goede van onze jongens niet vergeten. Want hun best, jawel dat deden ze weer. En dat is ook mooi.

Ook weer een dikke dikke duim voor alle aanwezige mama's en papa's die opnieuw op een positieve manier de jongens aanmoedigden en vooral de tegenstander in zijn waarde liet. Zeer zeer leuk om vast te stellen.

Zaterdag 18/02/2017   :    Gr Vossem    -    KV Tervuren    :    18-  6

KV Tervuren, voor Nieuwjaar was dit ons "zwart beest". 2 keer konden we van hen niet winnen en vooral de laatste wedstrijd in Tervuren lag nog fris in het geheugen. Onze jongens wisten nog heel goed dat we daar eigenlijk niet verdienden om te verliezen. Er waren dus enkele spelers zeker en vast gebrand op een klinkende overwinning.

Door de blijvend massale aanwezigheid op training kunnen we niet anders dan telkens opnieuw 9 spelers te selecteren. Een beurtrol voor degene die een thuisblijven is een feit. Maar dit vormt met deze groep spelers en ouders geen enkel probleem.

De gelukkigen waren deze week Jaden, die het eerste kwart zou aanvatten samen met Viktor, Louis R, Naci en Ferre. De andere 4 die in het tweede en 4de kwart gaan spelen zijn Yano, Theo, Louis V en de jarige Roger.

De wedstrijd kon voor onze jongens eigenlijk niet slechter beginnen. Voor dat we het goed en wel beseften stonden de bezoekers als op een, op dat ogenblik verdiende 0-2 voorsprong. We moesten echt nog wakker worden. En wakker werden we. Ferre en Naci, een koningskoppel zorgden ervoor dat het na 15' op 2-2 stond. Het tweede kwart was dan een heel ander verhaal. Het hierboven vernoemd kwartet met een ontketende Theo EN, jawel opnieuw Viktor brachten Vossem op een zeer comfortabel 6-2 voorsprong bij de rust. Louis en Roger deden zeer nuttig werk.

Het derde kwart werd een "op-en-af doelpuntenfestijn". Een droomkwart waarin maar liefst 9 keer werd gescoord door beide ploegen samen. Het waren vooral Naci en Ferre die aan het kanon stonden. Viktor, hij verdiende een doelpunt, zeer zeker, maar oh wat mag die jongen weer terugkijken op een zeer nuttige wedstrijd in functie van zijn ploegmaats. Een niet te onderschatten kwaliteit. BRAVO VIKTOR!!. Louis R was, samen met de coach zo gelukkig bij het maken van zijn doelpuntje waarmee hij ook zijn duit in het zakje deed. 12-5 bij het ingaan van het laatste kwart.

Yano, Theo, Louis en Roger moest gewoon de voorsprong vast houden, maar ze deden meer dan dat. Ze scoorden samen ook opnieuw 6 keer terwijl Jaden er slechts eentje uit zijn doel moest halen. Het mooie van dit kwart was dan weer dat de jarige Roger ook zijn doelpuntje kon meepikken en na het maken van zijn doelpuntje schitterde hij nog harder dan de zon kan schitteren tijdens de zomer in Spanje of Italië.

18-6 de eindstand. Op een schitterende manier werd er sportieve revanche genomen op een ploeg die ook zeer leuk voetbal speelde. "Het vliegertje" werd er zeer mooi toegepast en moesten deze jongens hun keepertje (zonder afbreuk te doen van de prestaties van hun keepers deze wedstrijd) van voor Nieuwjaar bij hebben, dan zou het er misschien anders hebben uitgezien dan deze toch wel zware nederlaag.

Zaterdag 11/02/2017 :     Gr Vossem   –   FC Moorsel    :    12-  3

Zaterdag, Derbydag, zo ben ik opgestaan op die morgen. En het gevoel zat goed. Dit zou een dag worden waarop Vossem wel eens een paar derby’s tot een goed einde zou brengen. Natuurlijk komen zo’n zaken niet op bestelling en moet er dus gewerkt worden. Net dat laatste gebeurt wel degelijk bij de U7.

Jaden, in doel, Louis R achteraan, Matheo en Falke op de vleugeltjes en Naci als ‘Piloot’, was onze beginopstelling tegen een ‘Groot Moorsel’. Ik had zoiets van : “Amai dat zijn grote mannekes, goe poeier aan de andere kant van Tervuren “. Als je daartegenover onze Naci en Matheo zag dan had je toch zoiets van: “komt dit wel goed”. Ook Falke, fier dat ze was, speelde haar eerste wedstrijdje.

Vanaf er werd afgefloten kwam quasi onmiddellijk onze sneltrein op gang. In een mum van tijd kon vooral Naci de wedstrijd eigenlijk al in een beslissende plooi leggen. De ene kleine kans die Moorsel kreeg resulteerde dan ook in een mooi doelpunt. Matheo bleek ook een goede foerier voor Naci te zijn. En Falke, ja op de momenten dat ze het balletje moest hebben, had ze het ook, Mooi dus. Louis, ja Louis, schitterend toch, uit zijn dromen worden wakker gemaakt en dan toch eerst op de bal zijn. Het is aan weinigen gegeven. 5-1 was de stand na 15’.µ

Het tweede kwart kwamen Mathijs, Yano, Viktor en het kleine geweld Ferre op het terrein. In deze kwart viel vooral op hoe secuur Yano en Mathijs stonden te voetballen en Viktor, amai, die ging lekker vrolijk telkens opnieuw in duel. Op die manier kwam Ferre ook zeer veel aan de bal. Wij scoorden 3 keer, Moorsel, dat in dit kwart iets meer aan voetballen kwam 2. Bij de rust was het 8-3.

In het derde kwart begon opnieuw de “Naci-Matheo show”. Maar ook Falke, Louis EN Jaden waren méér dan wakker. We kregen geen enkel tegendoelpunt en scoorden zelf maar liefst 4 keer. 12 na de 45’.

Het laatste kwart was het dan weer mooi op-en-af, waarin beide keepers zich wel eens konden tonen. Er werd door ons, de thuisploeg, nog één keer gescoord. De wedstrijd eindigde op een 13-3 stand.

Het geeft altijd een goed gevoel om een derby te winnen, maar meer nog was het opnieuw de manier waarop die is blijven hangen. Schitterend toch als je alleen maar lachende gezichtjes ziet op het terrein en sportiviteit ernaast. Beide supportersclans deden het woord ‘supporter’ alle eer aan door zo onze en hun jongens aan te moedigen. Beide coaches genoten. Moet ook wel eens gezegd worden.

Volgende week, opnieuw een Derby, jawel tegen de grote buren uit Tervuren. Geef toe, onze vorige twee leuke ontmoetingen zitten nog vers in het geheugen. Het belooft opnieuw een spannende en sportieve wedstrijd te worden

Zaterdag 04/02/2017 : KOVC Sterrebeek - Gr Vossem

Voor Nieuwjaar wonnen we op Sterrebeek, toch nog altijd een speciale plaats voor de coach, met zeer ruime 3-14 cijfers. De terugwedstrijd in Vossem was al iets andere koek. Toen werd het verschil slechts 2 doelpunten in ons voordeel. Alles wees erop dat dit geen walk over ging worden. De jeugdwerking van Sterrebeek heeft een positief imago, we mochten het dus zeker niet te gemakkelijk opnemen.

Het was nu echter van bij de opwarming al duidelijk dat het "erg vroeg" was voor onze jongens. We waren nog niet echt wakken. De opwarming verliep moeizaam.

Het vijftal dat startte was deze keer Jaden als doelman, Vikto, de twee Louis-kes en Naci. Sterrebeek begon sterk aan de wedstrijd en het was onmiddellijk duidelijk dat ook die jongens vooruitgang hadden geboekt. Het duurde wel een 5'-tjes maar nadien ging het dan toch op-en-af. 3-3 was de tussenstand.

In het tweede kwart kwamen Theo, Mathijs, Yano en Ferre op het veld. Ook een sterk team maar het werd geen eenrichtingsverkeer. Sterrebeek scoorde en wij 2 keer. Ruststand 4-5.

Opnieuw kwamen de eerste 4 aan de aftrap. Het viel op dat er een Sterrebeekse jongen nog niet helemaal wakker was. Die begon daar aan een dribbelesolo maar gelukkig stond de keeper paraat. Weliswaar de keeper van de thuisploeg. Schitterend om de onschuldige en ongelovige blikken te zien van de spelertjes. Toen ze van deze verrassing waren bekomen werd er toch maar liefst 5 keer gescoord. De tussenstand was 6-8. Iets in ons zei dat het verschil gemaakt werd. En jawel, dat is zeker ook een verdienste van onze jongens.

Het laatste kwart scoorde Sterrebeek nog één keer. Het leek er nu op dat we toch begonnen wakker te worden want wij vonden keer de weg naar hun netten.

7-12 was dus de einduitslag. Leuk om vast te stellen dat we onze kopjes niet laten hangen als het eens wat moeizamer gaat. Het is en blijft leuk om die jongens bezig te zien.

Hop naar volgende week, DERBY time, tegen Moorsel, We zullen ze klaar voor zijn.

Wedstrijd 28 januari:  Gr Vossem - Sp Kortenberg 13-0

9 jongens werden geselecteerd voor onze eerste wedstrijd thuis in dit nieuwe jaar. Jammer dat twee jongens, door ziekte, niet konden spelen. De tegenstander Kortenberg, te duchten, want we herinneren ons zeker nog de match voor Nieuwjaar in Kortenberg. Geen slechte tegenstanden. Makkelijk opnemen brengt ons in de problemen.

Mooi om te zien dat onze jongens er van bij de opwarming zin in hadden. Iedereen deed wat hij moest doen en iedereen had honger om te starten. Het eerste kwart werd aangevat met Matheo in doel, Mathijs, Theo, Ferre en Viktor. Een voltreffer om zo te starten. Dit bleek van bij het begin al. Ferre en Viktor joegen als bezetene op de bal en die werd dan ook zeer regelmatig veroverd. Met leuk passenspel, met een geweldig Theo als boegbeeld liepen onze jongens over de tegenstander over. Na 15' stond het al 4-0.

Naci en Louis VM kwamen in het tweede kwart in de plaats van Theo en Viktor. Opnieuw waren we de sterkere van een moedig en sportief Kortenberg. Het was Naci die nog 2 keer scoorde waardoor we konden rusten met een 6-0 voorsprong. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar bij een U7 wedstrijd kan het snel gaan. Naci enb Mathijs kwamen zitten. Het vijftal Matheo, Theo, Viktor, Louis V en Ferre deed er opnieuw alles aan om de score nog te doen oplopen. In dit kwart hadden we het wel wat moeilijker. Matheo moest in doel toch een paar keer zeer gepast tussen komen of Kortenberg had zeker gescoord. Het viel op dat deze jongens zeker en vast nog wilden spelen om te winnen. Schitterend toch die U7 tjes. Toch waren het onze jongens die nog 2 keer scoorden en we konden zo het laatste kwart ingaan met een 8-0 voorsprong.

Matheo, Viktor, Naci, Mathijs en Ferre liepen in het laatste kwart dan terug over de tegenstander over. Er werd opnieuw gescoord aan de lopende band. 13-0 was de eindstand.

Méér nog dan deze uitslag doet het ons opnieuw plezier dat er meer en meer zaken naar boven beginnen te komen bij deze jongens. We scoorden bijvoorbeeld een schitterend doelpunt na omschakeling op een corner van Kortenberg. We zagen dat onze jongens elkaar zochten om pasjes te kunnen geven. Je hoorde hen ook elkaars namen roepen. Last but not least zagen we ook een duelkracht waar sommige eersteklassers een voorbeeld aan kunnen nemen.

Er zit echt muziek in dit groepje. Maar eerst woensdag opnieuw flink trainen om dan volgende week naar een gemotiveerd Sterrebeek te trekken. Maar we zullen klaar zijn.

Wedstrijd 21 januari: Bertem Leefdaal - Greunsjotters Vossem 5-3

Zaterdagmorgen in januari, verschrikkelijk koud maar met een vleugje zon, een keihard veld, dat waren de ingrediënten voor onze eerste wedstrijd van de terugronde.

Na de relatief makkelijke heenronde hebben we de keuze gemaakt om met onze jongens een niveautje hoger te gaan spelen. Het kan alleen maar onze jongens ten goede komen dat ze op een hoger level kunnen voetballen.

Met maar liefst 9 spelers ( en dan moesten er 3 spelers thuis blijven) begonnen we aan de wedstrijd.

Jaden was vandaag doelman en de andere acht werden opgesplitst in Theo, Yano, Ferre en Naci enerzijds en Mathijs, Matheo Viktor en Louis anderzijds.

De wedstrijd ging echt mooi op en af. Ik durf te stellen dat we opnieuw een kleine sprong gemaakt hebben met onze jongens. Ze riepen al elkaars naam als er pasjes werden gegeven. Daarenboven werden deze pasjes überhaupt gegeven. Dit laatste is ook nog een leerproces want bij 4 van de 5 tegendoelpunten was de oorzaak een minder goede pass door het centrum. We weten op wat we gaan trainen.

Met quarterstanden van 1-1, 2-2, 4-3 konden we 3 kwarts toch hopen op de overwinning. Het 5de doelpunt in het 4de kwart sneed de beentjes af en konden we niet meer terug komen;

Toch mag de U7 terug kijken op een zeer aangename wedstrijd.

Volgende week Kortenberg. Maar eerst....opwarmen. Brr wat was het koud.

Wedstrijd 26 november 2016 :   KV Tervuren  –  Gr Vossem   :    8-  7

Het was vroeg en koud op een zaterdagochtend. Gelukkig was de verplaatsing niet ver. We werden verwacht bij de grote buren van Tervuren. Een “Derby” heet dit dan. En gezien het resultaat in de heenmatch, waar we onze minste wedstrijd van de heenronde speelden, wilden we dit even rechtzetten.

Van bij de opwarming werd duidelijk dat we het vandaag zonder onze topschutter, Naci, zouden moeten stellen. Toch waren de 9 andere jongens op en top klaar om een goede prestatie neer te zetten.

We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en het ging aanvankelijk goed op en neer. Toch had je het gevoel dat we sterker waren. Dit begon te komen met de doelpunten. We stonden op een bepaald ogenblik zelfs 2-6 voor. Het dient wel gezegd te worden dat er bij Tervuren een topkeeper in doel stond. Moest dat jongetje daar niet doel hebben gestaan dan waren zonder twijfel “Dubbele Cijfer” een feit. Maar ja.

De coach was maar wat blij toen hij zag dat in het laatste kwartier er bij Tervuren van keeper veranderd werd. Maar wat bleek, ook op het veld was dat ventje een toppertje. Bijna in zijn eentje zorgde hij voor de onwaarschijnlijke terugkeer van Tervuren. We waren allemaal in het laatste kwart aan het uitkijken naar het laatste fluitsignaal, want Tervuren bleef aanklampen en kwam zelfs op gelijke hoogte. Na een niet -opgemerkte fout op Mathijs (de jongen barstte in tranen uit omdat het niet gezien werd), kon Tervuren in de 17de (??)van het laatste kwart toch de winninggoal scoren.

Onze jongens waren teleurgesteld. En terecht, we verdienden hier eigenlijk niet te verliezen. We speelden het betere voetbal in 3 van vier kwarts. We hadden de beste kansen, maar werden door 1 speler “dood gedaan”. ‘Dit is voetbal’ zegt men dan. Maar wat is het mooi om te zien dat onze kleine jongens teleurgesteld willen zijn. DAT is een TEKEN dat ze zo graag voetbal spelen en dit spelletje ook spelen om te winnen.

Het mooie aan deze wedstrijd was zeker en vast ook de beleving  en de sportiviteit van de ouders van beide ploegen. Iedereen werd aangemoedigd en er was geen sprake van enige rivaliteit tussen de beide “supportersclans”. Zo is het schitterend om voetbal te mogen beleven!! Dus ook een “Dikke Duim” voor de mama’s en papa’s van beide ploegen.

De heenronde zit erop. Als je ziet waar we zijn begonnen en wat we nu brengen, ja dan moet je gewoon vaststellen dat onze jongens vooruitgang boeken. En dit is mooi om te zien. We proberen “pasjes te geven” en “ niet allemaal tegelijk op de bal te gaan”. We kunnen mooie doelpunten scoren. We verloren slechts twee wedstrijden en jawel 2 keer tegen Tervuren. Ons “zwarte beest” is gekend. Laat ons nu maar hopen dat we beide na Nieuwjaar terug in dezelfde reeks ingedeeld worden. Dit komt het voetbal alleen maar ten goede.

De winterstop is voor de U7 nu een feit. Laat ons nu maar genieten van het eindejaar met Sinterklaas, De Kerstman en een leuk Nieuwjaarsfeest.

Tot in 2017 allemaal!!

Wedstrijd 19 november 2016:   Gr. Vossem - Sp. Kortenberg   :   16-  1

Met de heenwedstrijd in het achterhoofd wisten we dat het deze week geen makkelijke match ging worden. Er is daar bij Kortenberg ook een manneke dat het doel weet staan en die kan dribbelen zoals een kleine Messi.

Aan de andere kant, Greunsjotters Vossem zet daar een ploeg tegenover.

We waren vandaag me 10 spelers aanwezig. Schitterend om vast te stellen dat dit niet alleen op wedstrijd zo een aantal is maar ook op trainingen.

Louis Van Marcke startte vandaag in doel. Hij kreeg de steun van Mathijs, Yano, Roger en Naci. En deze laatste was wakker vandaag. Hij scoorde niet alleen aan de lopende band vandaag, maar wat zeker zo belangrijk is, hij geeft pasjes naar medemaats. Zeer leuk om vast te stellen. Mathijs was in het eerste kwart ook onze rots in de branding vandaag en Roger samen met Yano bemanden onze vleugeltjes. We stonden na het eerste kwart met maar liefst 6-1 voor.

In het tweede kwart starten de andere 5 jongens. Jaden in doel en daarbij Theo, Viktor, Louis R en Ferre. Ook zij speelden vol overgave hun eerste kwartje. Scoren bleek iets moeilijker maar verdedigend, moet ook gebeuren in het voetbal, stonden we er.

Het derde kwart was opnieuw een copy van de eerste, alleen werd er iets minder gescoord. Geen enkel probleem, we eindigden het kwart met 12-1.

Het laatste kwart, wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, konden we nog 4 keer scoren. Maar één moment wil ik toch speciaal vermelden. Op een bepaald moment dacht iedereen dat het doeltrap was voor Kortenberg tot een jongetje van Kortenberg doodeerlijk zei: "Maar ik heb de bal nog geraakt meneer". Een corner voor Vossem was dan het logische gevolg. Maar de eerlijkheid en oprechtheid van dat spelertje.....vele groten mogen zijn voorbeeld volgen. 'Dikke duim' voor dat manneke zeg ik.

De match eindigde met 16-1. De jongens hebben zich weer geamuseerd. Ook de worstenbroodjes en sandwiches waren superlekker.

Weer een oprechte dank u wel aan de talrijk opgekomen supporters. De jongens vinden het geweldig om voor zo'n publiek te spelen.

Wedstrijd 12 november 2016:  HO Veltem C- Gr. Vossem   :   7 - 16

Als we even terug denken aan de heenmatch, dan konden we niets anders dan vaststellen dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden in Veltem.

En zo geschiedde...

Mathijs, Viktor, Yano, Ferre en Naci waren direct wakker. Maar we konden allemaal vaststellen dat de jongens van Veltem dit ook waren. Het ging zeer goed op en neer tot er een logische 1-0 volgde. Een 5-tal minuutjes viel het toen stil maar dan volgde de doelpunten elkaar snel op en dit langs beide zijden. 4-2 was de tussenstand.

Tijdens het tweede kwart kreeg Viktor die de plaats overnam van Mathijs, geen enkel doelpunt binnen. Mede door het sterke verdedigend werk van Theo. Deze laatste voerde dan ook nog eens onze aanval aan waardoor we konden gaan rusten met een 4-5 voorsprong.

Het derde kwart werd werkelijk een walk over. Viktor in doel, op weinig foutjes te betrappen, Mathijs en Jano sterk achteraan en Naci en Theo die de doelman van de tegenpartij echt het leven zuur maakte. Een doelpuntenkermis volgde en in dit kwart werd dan ook het verschil gemaakt door onze jongens. 5-12 of 13 was de logische tussenstand.

In het laatste kwart hadden onze jongens er nog niet genoeg van. En ondanks nog 2 tegendoelpunten konden we de eindstand vastleggen op 7-16.

Opnieuw een overwinning voor deze jonge bende, wiens honger blijkbaar niet gestild geraakt.

Volgende week Kortenberg.

Wedstrijd 5 november 2016 :  Gr. Vossem-  KVC Steerebeek B   :   7 - 5

We begonnen de wedstrijd met 7 spelers. Het is nl vakantie en dan gaan er wel eens spelertjes een beetje genieten. Jammer voor Theo maar de avond voor de wedstrijd werd hij ziek waardoor hij niet kon deelnemen.

Geen nood Mathijs, Yano, Viktor, Ferre, Naci, Louis V en Louis R zijn een sterk zevental om ook deze wedstrijd proberen tot een goed einde te brengen.

Onze tegenstander Sterrebeek, waar we op verplaatsing nog overtuigend gingen winnen, zou dit geen tweede maal overkomen. Je zag al van bij de opwarming dat die jongens ook heel wat hadden bijgeleerd tov de heenwedstrijd. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

En het werd spannend, we kwamen wel op voorsprong maar Sterrebeek vocht terug en kwam verdiend op gelijke hoogte. Vanaf dat ogenblik ging het zeer snel op en af met een doelpuntenkermis als direct gevolg. We gingen rusten met een 5-2 voorsprong. In het derde en vierde kwart viel de motor een beetje stil en konden we "slechts" tweemaal scoren. Dit bleek echter voldoende te zijn om de overwinning thuis te houden. Sterrebeek scoorde nog 3 maal maar dit was niet voldoende om de 7-5 overwinning van Vossem te voorkomen.

De cake na de wedstrijd was dan opnieuw een welverdiende beloning.

Wedstrijd 29 oktober 2016 :  OHR Huldenberg B-  Gr. Vossem:   7-  8

Een wedstrijd op OHR, weeral iets speciaals, temeer omdat de coach daar nog sportieve banden mee heeft. Een periode van 8 seizoenen coaching veeg je zomaar niet weg.

Maw, leuk om terug te keren.

Het was dan ook de eerste officiële wedstrijd voor onze kersverse Délégué Tom Sommerijns die er met volle overgave invloog en zorgde dat onze jongens drinken hadden en dat de "bankzitters" nuttig bezig gehouden werden.

De wedstrijd zelf begon voor ons redelijk goed. We zagen dat Yano en Theo elkaar van achteruit begonnen te zoeken en de eerste opbouwende passes kwamen er uit. Verdiend kwamen we op voorsprong. Daarna bleven we de passing van achteruit verzorgen, maar dit was tegelijkertijd ook ons pijnpunt. Doordat dit niet 100% correct werd uitgevoerd, maar ja geen probleem we moeten allemaal nog leren, gaven we zo regelmatig de kansen weg. Mathijs keepte een zeer sterk eerste kwart.

In het tweede kwart werd het duidelijk dat we toch niet allemaal heel goed wakker waren. Daar waar we vorige week op elke bal die Tempo Overijse had gingen jagen, bleven we nu toch wel wat afwachtend. Voor dat we het goed en wel beseften stonden we 4-1 achter en voor alle duidelijkheid:OHR verdiende die voorsprong op dat ogenblik.

Het derde kwart werden we stilletjes aan wakker en maakten we, onder impuls van een sterke Theo en een bedrijvige Ferre de achterstand ongedaan. Louis V moest volgens mij geen enkele bal pakken in dat derde kwart. Daar waar hij in het tweede kwart nog een paar keer gepast moest tussen komen. We gingen zelfs met een voorsprong het laatste kwart in.

Daar werd nu voor de eerste keer dit seizoen eens gewisseld door de coach om de overwinning veilig te stellen. (laat het ons tactisch noemen :-) ) Een beetje tot ongenoegen van onze Mathijs die zei ' ik mag nooit veel spelen', terwijl hij het meeste gespeeld heeft over het seizoen heen. Maar positief als we zijn, het toont aan de onze Mathijs echt wel honger heeft om te spelen en dat is ook leuk. Jaden werd in doel gezet ( we hebben wel echt een paar sterke keepers in ons ploegje), Theo en Ferre bleven gingen verder op het elan van het derde kwart en Roger en Louis deden ook de dingen die ze moesten doen. Bwa ja enkele blooperkes, maar daar worden we sterker van.

Op een bepaald ogenblik stonden we 5-8 voor. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar neen, OHR gaf niet op en kwam terug tot 7-8. Gelukkig zagen we dan 15:00 op de chrono staan. Wedstrijd gedaan en opnieuw een overwinning voor onze jongens. En laat ons eerlijk zijn, eentje op karakter, want 4-1 achter en toch nog winnen....het is niet aan veel teams gegeven.

De pannenkoeken na de wedstrijd smaakten heerlijk en waren natuurlijk de perfecte beloning voor deze fantastische groep jongens.

Volgende week wacht ons met Sterrebeek weer een leuke tegenstander.

Wedstrijd 22 oktober 2016:  Gr. Vossem-  Tempo Overijse:     14-  10

Is het nu een wedstrijd van de P4, U17, U15 of U7, eentje tegen Tempo Overijse blijft toch altijd speciaal.

Tempo,de topclub uit de Druivenstreek, dat is niet moeilijk om je extra te motiveren als coach. De U7 -spelertjes beseffen dat misschien nog niet, alhoewel, als ik ze zaterdag bezig zag was er opnieuw de wil om te winnen en de tegenstander op te peuzelen.

Het was weeral zeer leuk om vast te stellen dat onze jongens EN de jongens van de tegenpartij de wedstrijd konden afwerken zonder scheidsrechter op een manier waarbij fair play hoogtij viert. De zeldzame foutjes werden door beide coaches terecht "afgefloten".

Het was wat mij betreft een zeer evenwichtige wedstrijd waarbij het voor beide ploegen alle kanten op kon. Toch zegt iets in mij dat het verschil werd gemaakt in het 2de kwart en het begin van de derde. Dit geeft aan dat ELK spelertje zijn plaats verdient in het 5-tal van de U7 van Greunsjotters Vossem.

We hebben genoten van de 14-10 overwinning. Nu is het uitkijken naar opnieuw een wedstrijd tegen een ploeg in de nabije omgeving nl OHR Huldenberg.