U7


PLOEG

 

Wedstrijd 26 november 2016 :   KV Tervuren  –  Gr Vossem   :    8-  7

Het was vroeg en koud op een zaterdagochtend. Gelukkig was de verplaatsing niet ver. We werden verwacht bij de grote buren van Tervuren. Een “Derby” heet dit dan. En gezien het resultaat in de heenmatch, waar we onze minste wedstrijd van de heenronde speelden, wilden we dit even rechtzetten.

Van bij de opwarming werd duidelijk dat we het vandaag zonder onze topschutter, Naci, zouden moeten stellen. Toch waren de 9 andere jongens op en top klaar om een goede prestatie neer te zetten.

We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en het ging aanvankelijk goed op en neer. Toch had je het gevoel dat we sterker waren. Dit begon te komen met de doelpunten. We stonden op een bepaald ogenblik zelfs 2-6 voor. Het dient wel gezegd te worden dat er bij Tervuren een topkeeper in doel stond. Moest dat jongetje daar niet doel hebben gestaan dan waren zonder twijfel “Dubbele Cijfer” een feit. Maar ja.

De coach was maar wat blij toen hij zag dat in het laatste kwartier er bij Tervuren van keeper veranderd werd. Maar wat bleek, ook op het veld was dat ventje een toppertje. Bijna in zijn eentje zorgde hij voor de onwaarschijnlijke terugkeer van Tervuren. We waren allemaal in het laatste kwart aan het uitkijken naar het laatste fluitsignaal, want Tervuren bleef aanklampen en kwam zelfs op gelijke hoogte. Na een niet -opgemerkte fout op Mathijs (de jongen barstte in tranen uit omdat het niet gezien werd), kon Tervuren in de 17de (??)van het laatste kwart toch de winninggoal scoren.

Onze jongens waren teleurgesteld. En terecht, we verdienden hier eigenlijk niet te verliezen. We speelden het betere voetbal in 3 van vier kwarts. We hadden de beste kansen, maar werden door 1 speler “dood gedaan”. ‘Dit is voetbal’ zegt men dan. Maar wat is het mooi om te zien dat onze kleine jongens teleurgesteld willen zijn. DAT is een TEKEN dat ze zo graag voetbal spelen en dit spelletje ook spelen om te winnen.

Het mooie aan deze wedstrijd was zeker en vast ook de beleving  en de sportiviteit van de ouders van beide ploegen. Iedereen werd aangemoedigd en er was geen sprake van enige rivaliteit tussen de beide “supportersclans”. Zo is het schitterend om voetbal te mogen beleven!! Dus ook een “Dikke Duim” voor de mama’s en papa’s van beide ploegen.

De heenronde zit erop. Als je ziet waar we zijn begonnen en wat we nu brengen, ja dan moet je gewoon vaststellen dat onze jongens vooruitgang boeken. En dit is mooi om te zien. We proberen “pasjes te geven” en “ niet allemaal tegelijk op de bal te gaan”. We kunnen mooie doelpunten scoren. We verloren slechts twee wedstrijden en jawel 2 keer tegen Tervuren. Ons “zwarte beest” is gekend. Laat ons nu maar hopen dat we beide na Nieuwjaar terug in dezelfde reeks ingedeeld worden. Dit komt het voetbal alleen maar ten goede.

De winterstop is voor de U7 nu een feit. Laat ons nu maar genieten van het eindejaar met Sinterklaas, De Kerstman en een leuk Nieuwjaarsfeest.

Tot in 2017 allemaal!!

 

 

Wedstrijd 19 november 2016:   Gr. Vossem - Sp. Kortenberg   :   16-  1

Met de heenwedstrijd in het achterhoofd wisten we dat het deze week geen makkelijke match ging worden. Er is daar bij Kortenberg ook een manneke dat het doel weet staan en die kan dribbelen zoals een kleine Messi.

Aan de andere kant, Greunsjotters Vossem zet daar een ploeg tegenover.

We waren vandaag me 10 spelers aanwezig. Schitterend om vast te stellen dat dit niet alleen op wedstrijd zo een aantal is maar ook op trainingen.

Louis Van Marcke startte vandaag in doel. Hij kreeg de steun van Mathijs, Yano, Roger en Naci. En deze laatste was wakker vandaag. Hij scoorde niet alleen aan de lopende band vandaag, maar wat zeker zo belangrijk is, hij geeft pasjes naar medemaats. Zeer leuk om vast te stellen. Mathijs was in het eerste kwart ook onze rots in de branding vandaag en Roger samen met Yano bemanden onze vleugeltjes. We stonden na het eerste kwart met maar liefst 6-1 voor.

In het tweede kwart starten de andere 5 jongens. Jaden in doel en daarbij Theo, Viktor, Louis R en Ferre. Ook zij speelden vol overgave hun eerste kwartje. Scoren bleek iets moeilijker maar verdedigend, moet ook gebeuren in het voetbal, stonden we er.

Het derde kwart was opnieuw een copy van de eerste, alleen werd er iets minder gescoord. Geen enkel probleem, we eindigden het kwart met 12-1.

Het laatste kwart, wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, konden we nog 4 keer scoren. Maar één moment wil ik toch speciaal vermelden. Op een bepaald moment dacht iedereen dat het doeltrap was voor Kortenberg tot een jongetje van Kortenberg doodeerlijk zei: "Maar ik heb de bal nog geraakt meneer". Een corner voor Vossem was dan het logische gevolg. Maar de eerlijkheid en oprechtheid van dat spelertje.....vele groten mogen zijn voorbeeld volgen. 'Dikke duim' voor dat manneke zeg ik. 

De match eindigde met 16-1. De jongens hebben zich weer geamuseerd. Ook de worstenbroodjes en sandwiches waren superlekker.

Weer een oprechte dank u wel aan de talrijk opgekomen supporters. De jongens vinden het geweldig om voor zo'n publiek te spelen.

 

Wedstrijd 12 november 2016:  HO Veltem C- Gr. Vossem   :   7 - 16

 Als we even terug denken aan de heenmatch, dan konden we niets anders dan vaststellen dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden in Veltem.

En zo geschiedde...

Mathijs, Viktor, Yano, Ferre en Naci waren direct wakker. Maar we konden allemaal vaststellen dat de jongens van Veltem dit ook waren. Het ging zeer goed op en neer tot er een logische 1-0 volgde. Een 5-tal minuutjes viel het toen stil maar dan volgde de doelpunten elkaar snel op en dit langs beide zijden. 4-2 was de tussenstand.

Tijdens het tweede kwart kreeg Viktor die de plaats overnam van Mathijs, geen enkel doelpunt binnen. Mede door het sterke verdedigend werk van Theo. Deze laatste voerde dan ook nog eens onze aanval aan waardoor we konden gaan rusten met een 4-5 voorsprong. 

Het derde kwart werd werkelijk een walk over. Viktor in doel, op weinig foutjes te betrappen, Mathijs en Jano sterk achteraan en Naci en Theo die de doelman van de tegenpartij echt het leven zuur maakte. Een doelpuntenkermis volgde en in dit kwart werd dan ook het verschil gemaakt door onze jongens. 5-12 of 13 was de logische tussenstand.

In het laatste kwart hadden onze jongens er nog niet genoeg van. En ondanks nog 2 tegendoelpunten konden we de eindstand vastleggen op 7-16.

Opnieuw een overwinning voor deze jonge bende, wiens honger blijkbaar niet gestild geraakt. 

Volgende week Kortenberg.

 

Wedstrijd 5 november 2016 :  Gr. Vossem-  KVC Steerebeek B   :   7 - 5

We begonnen de wedstrijd met 7 spelers. Het is nl vakantie en dan gaan er wel eens spelertjes een beetje genieten. Jammer voor Theo maar de avond voor de wedstrijd werd hij ziek waardoor hij niet kon deelnemen.

Geen nood Mathijs, Yano, Viktor, Ferre, Naci, Louis V en Louis R zijn een sterk zevental om ook deze wedstrijd proberen tot een goed einde te brengen.

Onze tegenstander Sterrebeek, waar we op verplaatsing nog overtuigend gingen winnen, zou dit geen tweede maal overkomen. Je zag al van bij de opwarming dat die jongens ook heel wat hadden bijgeleerd tov de heenwedstrijd. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

En het werd spannend, we kwamen wel op voorsprong maar Sterrebeek vocht terug en kwam verdiend op gelijke hoogte. Vanaf dat ogenblik ging het zeer snel op en af met een doelpuntenkermis als direct gevolg. We gingen rusten met een 5-2 voorsprong. In het derde en vierde kwart viel de motor een beetje stil en konden we "slechts" tweemaal scoren. Dit bleek echter voldoende te zijn om de overwinning thuis te houden. Sterrebeek scoorde nog 3 maal maar dit was niet voldoende om de 7-5 overwinning van Vossem te voorkomen.

De cake na de wedstrijd was dan opnieuw een welverdiende beloning.

 

Wedstrijd 29 oktober 2016 :  OHR Huldenberg B-  Gr. Vossem:   7-  8

Een wedstrijd op OHR, weeral iets speciaals, temeer omdat de coach daar nog sportieve banden mee heeft. Een periode van 8 seizoenen coaching veeg je zomaar niet weg.

Maw, leuk om terug te keren.

Het was dan ook de eerste officiële wedstrijd voor onze kersverse Délégué Tom Sommerijns die er met volle overgave invloog en zorgde dat onze jongens drinken hadden en dat de "bankzitters" nuttig bezig gehouden werden. 

De wedstrijd zelf begon voor ons redelijk goed. We zagen dat Yano en Theo elkaar van achteruit begonnen te zoeken en de eerste opbouwende passes kwamen er uit. Verdiend kwamen we op voorsprong. Daarna bleven we de passing van achteruit verzorgen, maar dit was tegelijkertijd ook ons pijnpunt. Doordat dit niet 100% correct werd uitgevoerd, maar ja geen probleem we moeten allemaal nog leren, gaven we zo regelmatig de kansen weg. Mathijs keepte een zeer sterk eerste kwart.

In het tweede kwart werd het duidelijk dat we toch niet allemaal heel goed wakker waren. Daar waar we vorige week op elke bal die Tempo Overijse had gingen jagen, bleven we nu toch wel wat afwachtend. Voor dat we het goed en wel beseften stonden we 4-1 achter en voor alle duidelijkheid:OHR verdiende die voorsprong op dat ogenblik.

Het derde kwart werden we stilletjes aan wakker en maakten we, onder impuls van een sterke Theo en een bedrijvige Ferre de achterstand ongedaan. Louis V moest volgens mij geen enkele bal pakken in dat derde kwart. Daar waar hij in het tweede kwart nog een paar keer gepast moest tussen komen. We gingen zelfs met een voorsprong het laatste kwart in.

Daar werd nu voor de eerste keer dit seizoen eens gewisseld door de coach om de overwinning veilig te stellen. (laat het ons tactisch noemen :-) ) Een beetje tot ongenoegen van onze Mathijs die zei ' ik mag nooit veel spelen', terwijl hij het meeste gespeeld heeft over het seizoen heen. Maar positief als we zijn, het toont aan de onze Mathijs echt wel honger heeft om te spelen en dat is ook leuk. Jaden werd in doel gezet ( we hebben wel echt een paar sterke keepers in ons ploegje), Theo en Ferre bleven gingen verder op het elan van het derde kwart en Roger en Louis deden ook de dingen die ze moesten doen. Bwa ja enkele blooperkes, maar daar worden we sterker van.

Op een bepaald ogenblik stonden we 5-8 voor. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar neen, OHR gaf niet op en kwam terug tot 7-8. Gelukkig zagen we dan 15:00 op de chrono staan. Wedstrijd gedaan en opnieuw een overwinning voor onze jongens. En laat ons eerlijk zijn, eentje op karakter, want 4-1 achter en toch nog winnen....het is niet aan veel teams gegeven.

De pannenkoeken na de wedstrijd smaakten heerlijk en waren natuurlijk de perfecte beloning voor deze fantastische groep jongens.

Volgende week wacht ons met Sterrebeek weer een leuke tegenstander. 

 

Wedstrijd 22 oktober 2016:  Gr. Vossem-  Tempo Overijse:     14-  10

Is het nu een wedstrijd van de P4, U17, U15 of U7, eentje tegen Tempo Overijse blijft toch altijd speciaal.

Tempo,de topclub uit de Druivenstreek, dat is niet moeilijk om je extra te motiveren als coach. De U7 -spelertjes beseffen dat misschien nog niet, alhoewel, als ik ze zaterdag bezig zag was er opnieuw de wil om te winnen en de tegenstander op te peuzelen.

Het was weeral zeer leuk om vast te stellen dat onze jongens EN de jongens van de tegenpartij de wedstrijd konden afwerken zonder scheidsrechter op een manier waarbij fair play hoogtij viert. De zeldzame foutjes werden door beide coaches terecht "afgefloten". 

Het was wat mij betreft een zeer evenwichtige wedstrijd waarbij het voor beide ploegen alle kanten op kon. Toch zegt iets in mij dat het verschil werd gemaakt in het 2de kwart en het begin van de derde. Dit geeft aan dat ELK spelertje zijn plaats verdient in het 5-tal van de U7 van Greunsjotters Vossem. 

We hebben genoten van de 14-10 overwinning. Nu is het uitkijken naar opnieuw een wedstrijd tegen een ploeg in de nabije omgeving nl OHR Huldenberg.

 

uitslagen

Geboortejaar:
2010

Trainer:
Sven Engelbosch
sven.engelbosch@telenet.be
Tel: +32 (0)477 38 45 44

Ploegafgevaardigde:
Tom Sommerijns
tsommerijns@hotmail.com
Tel: +32 477 88 60 33

Training:
Woensdag: 17u30 - 18u30

Thuiswedstrijden:
Zaterdag 09u30
5 tegen 5 - kwart van het terrein - 4 x 15'